در حدود 1700 سال پیش در امپراتوری روم باستان سیستم گرمایش از كف بعنوان یك روش تامین حرارت مطلوب مورد استفاده واقع می گردید. آنها با ایجاد كانال های مخصوص در زیر كف كاخ ها و حمام ها در فصول سرد سال این اماكن را گرم می كردند. امروزه پس از گذشت قرن ها و با اختراع سیستم های هیدرولیكی و پمپ های انتقال سیالات سیستم گرمایش از كف به عنوان یكی از رایج ترین شیوه های مدرن گرمایشی جهت تامین حرارت بسیاری از فضاهای مسكونی و صنعتی كاربرد دارد.
سیستم گرمایش كفی در جهان جدید نمی باشد و بصورت بسیار ابتدایی و ساده مورد استفاده قرار می گرفته است .در واقع برای اولین بار گرمایش كفی در حدود 60 سال بعد از میلاد یعنی روم باستان مورد استفاده قرار گرفته است.
رومیان با سوزاندن چوب و ایجاد گازهای متشعل و عبور دادن این گازها از كانالهای هوایی موجود در كف ساختمان اقدام به گرم كردن كف منازل خود می كردند . این روش مدتهای مدیدی مورد استفاده قرار گرفته است.
هم اكنون نیز همین سیستم گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد با این تفاوت كه نحوه عمل مقداری تغییر كرده است و بجای گاز داغ از آب گرم و بجای كانالها از لوله های مخصوص استفاده می كنند.
امروزه با پیشرفت تكنولوژی هزینه نصب سیستم گرمایش كفی كاهش یافته است و با استفاده از لوله های PEX دیگر مشكلات مربوط به لوله های مسی وفلزی و پلی بوتیلن را نخواهیم داشت .
لوله های پلی بوتیلن (PB) مدتها در این روش مورد استفاده قرار می گرفت اما بدلیل وجود مشكلاتی مانند نشتی آب، كم كم جای خود را به لوله های جدید تر دادند .
امروزه لوله های پلیمری جدیدی كه از جنس پلی اتیلن مشبك شده می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. كه مانند لوله های PB نصب آنها بسیار آسان خواهد بود اما بخاطر ساختار مشبك آن خواص بهتری از خود نشان می دهند و مشكلات لوله های پلی بوتلین را ندارند .
آشنایی با سیستمهای گرمایش از كف
با افزایش روز افزون جمعیت و همچنین كاهش منابع انرژی، مصرف بهینه انرژی امری بدیهی می باشد. در این راستا نقش سیستم های گرمایشی بهینه ساختمان ها و مجتمع های مسكونی در كنترل و بهینه سازی مصرف انرژی مهم و قابل تامل می باشد. سیستم حرارتی گرمایش از كف كه انتقال حرارت به صورت تشعشعی (تابشی) سهم زیادی در فرآیند گرمایشی آن دارد، در مقایسه با سایر سیستمهای حرارتی نه تنها در صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی بلكه در مقوله رفاه و آسایش ساكنان ساختمان ها دارای نقاط قوت بسیاری می باشد. در سالهای اخیر ، سیستم گرمایشی از كف در كشورهای اروپائی و آمریكا بسیار متداول شده است و دلیل این گسترش روزافزون بهینه بودن مصرف انرژی ، توزیع یكسان گرما در تمامی سطح و فضا و دوری از مشكلات موجود در سایر روش ها ، به عنوان مثال سیاه شدن دیوارها ، گرفتگی و پوسیدگی لوله ها و… می باشد. استفاده از روش گرمایش از كف جهت گرمایش محل سكونت از دیرباز به طرق مختلف انجام می گرفته است. بطوریكه رومی ها زیر كف را كانال كشی كرده و هوای گرم را از آن عبور می دادند و كره ای ها دود حاصل از سوخت را قبل از اینكه از دودكش عبور كند از زیر كف انتقال می دادند. در سال 1940 نیز فردی بنام سام لویت برای این منظور لوله های آب گرم را در زیر كف قرار داد. دركشور ایران نیز درمناطق كوهستانی و سردسیر ازجمله آذربایجان این روش مورد استفاده قرار می گرفته، كه بیشترین مورد استفاده آن درحمام ها بود. به طور كلی سه نوع روش گرمایش از كف موجود است:
نرم افزار تبديل واحد يا Unit Conversion. اين نرم افزار بسيار كاربردي و كم حجم است و مي تواند بيش از 20 نوع تبديل واحد انجام دهد. مواردي كه اين نرم افزار قادر به تبديل واحد مي باشد در عكس آورده شده است و دیگر برای یک تبدیل واحد در کتاب های مختلف جستوجو نکنید.
مهندسی معکوسساخت سطوح پیچیده در مهندسی معکوس با Geomagic Studio 2012
اما نرم افزار Geomagic Studio 2012 چیست؟ نرم افزار فوق محصول شرکت آمریکایی PTC بوده و جهت تسریع مراحل ساخت سطوح پیچیده در مهندسی معکوس و بالابردن دقت مدل کامپیوتری تهیه شده که توسط ابر نقاط به کار گرفته می شود. این نرم افزار دارای قابلیت های بی نظیر و منحصر به فردی است که هم اکنون بیش از 3000 شرکت صنعتی حرفه ای در صنایع مختلف مثل اتومبیل، هوافضا، مهندسی پزشکی یا ساخت وسایل مصرفی در کل دنیا از آن بهره می برند. به طور خلاصه در مورد منطق نرم افزار باید گفت که به طور اتوماتیک از هر سه نقطه کنار هم، سه خط عبور داده و تشکیل یک مثلث می دهد. حال از این هزاران مثلث بوجود آمده سطوحی عبور می دهد که همه آنها در کنار هم شکلی شبیه و نزدیک شکل اصلی قطعه ارائه دهند.
منبع :www.rasekhoon.net
بااستفاده از این نرم افزار میتوانید به راحتی اتلافات ساختمان را محاسبه کنید این نرم افزار کمک خیلی خوبی به دانشجویانی که درصدد انجام گذراندن واحد درسی طراحی سیستم تهویه مطبوع یا طراحی سیستم سردخانه و همچنین مهندسینی که جهت بهینه سازی انرژی درپروژههای ساختمانی هستند باشد
جهت دانلود بر روی لینک زیر کلیک کنید
http://www.saba.org.ir/savingenergymethod-building-khanegi-narmafzar-fa.html
جهت دانلود حل مسائل انتقال حرارت اینکروپرا بر روی لینک زیر کلیک کنید